9 июл. 2016 г., 19:28

Обратна тяга 

  Поэзия
526 0 7


Обратна тяга, втора клапа -
вървя по трънена пътека.
На бурята в окото сляпо,
видях съдбата си нелека.

 

Корав циник, с мазоли груби -
с един каскет имàне кретам.
В тълпата всеки вик се губи
или осъмва в пет куплета.

 

При мене вечер Бог не слиза -
навикано от всички куче
и пея в тънката си риза,
от ъгъла на свойта участ.

 

Под сянката на гарван черен,
към чужд уют не се нагаждам.
Животът е добре премерен -
кило белина, шепа сажди.

 

По описа на тези срички
написаното няма смисъл.
Живяното делих със всички,
каквото не живях - написах.

© Димитър Никифоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??