ОБРАТНИЯ САМО СТРАХЛИВИТЕ ЗНАЯТ
Избродих те - целия!
Надлъж и нашир...
Върховете ти качвах,
най-стръмните.
Но... не ги покорих...
В долините ти слизах -
най-страшните
и богатства открих...
Но не грабих...
И от твоите извори
до удавяне пих...
Но вода
ненапита оставих...
Къде се опомних ли?
Щом стигнах брега
на река от
изригнала
лава...
Път през огъня само
ще остави следа...
А обратния само
страхливите знаят!
© Калина Игнатова Все права защищены
Чудесен стих-размисъл.
Пътят на горе е пред теб!
Дерзай!