18 нояб. 2007 г., 22:35

Образно 

  Поэзия
601 0 4
Смрачава се в душата,
есента превзела  парка,
с ехо на пърхащи крила,
приспивно кани пъстроцветните
красиви есени листа,
да ми върнат отново радостта.

Писък на орел -
ранен във висините,
здраво своите криле в небето вплел,
иска свобода да си откъсне -
но стремглаво пада от болката превит,
изгубил песента си - уморен, пребит.

Съдба на цвете, жажда за любов,
красота смирена, силна слабост.
В гърдите пламък, винаги готов
да раздаваш себе си - смърт във благост.

Огледално светло е, призрачно почти,
червеното море, удавено във черното небе,
безлистен ствол, беззвучна песен,
и такт часовников - пулс сърдечен,
ми напомня, че съм жив - Жив и Вечен.

Очите горе, силните криле,
възкръснал полет, възродена песен!
Изгряват новите слънца в небе,
и една любов предвечна ме достига
прегръща ме, закриля ме,
сигурен в прободените Бащински ръц
е!

© Краси Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??