30 апр. 2013 г., 12:53

Обърка го, Животе 

  Поэзия » Философская
777 1 18

Обърка го, Животе

 

Посрещна ме по български, Животе-

със хляб и сол на шарено месалче.

Но...нещо го обърка с мен, защото

хляб даде ми за ден, а сол-с чувалче!

 

Минават дните...Двама все така сме:

летиш си ти, а аз след теб подтичвам.

И вече ми е безпределно ясно,

че всички дни за мен ще са различни.

 

Като мъниста в циганско герданче,

ще са, но нещо здраво ще ги свързва:

ще имам хляб! Не много, но достатъчно

за силата към залези да бързам.

 

Ще имам пот и сълзи, да разтворят

поредна бучка сол, за да олекне

чувалчето на плещите отгоре

и Пътят мой да стане с грам по-лесен...

...................................................

Обърка го със мен. Не ме пожали

и Този, който с теб ме е орисал...

Но щом любов, дете, другар сте дали,

благодаря!!!

Чувалът има смисъл.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??