Понеделник, Вторник, Сряда –
лекции от мрак до мрак.
Учим ний при даскали „обични”,
с кусури най-различни.
Четвъртък, Петък, Събота, Неделя -
купони ден и нощ.
Очи опиянени гледат те отвред –
усмивките големи, бузите червени.
А в Понеделник пак ще пишем,
ще слушаме вглъбено
и с поглед пълен със разбиране
ще трупаме знания… Но дали завинаги?
© Деница Все права защищены