21 мая 2024 г., 08:46  

Огледалце, огледалце 

  Поэзия » Философская
157 1 1

Всеки вижда в другите това,

което отразява същността му.

Ако е сладък като баклава:

сладък и дълбок ще е сънят му.

 

Ho ако e лют като оса,

няма да намери пчелен мед.

Страх и гняв го жилят по носа,

даже всичко и да е наред.

 

Ако e тъжен, няма цвят светът

и животът - сив като угарка

води го по неизбежен път,

че всичко e по неговата мярка.

 

Ако e влюбен, всичко е любов.

Даже и късметчето с кафето

cъс любов му носи благослов.

Няма нужда: Тoй лети в небето.

 

 

© Таня Гулериа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??