13 авг. 2007 г., 16:06

Огледалце, огледалце 

  Поэзия
489 0 1

Огледалце, огледалце ти,
къде отиде красотата,
моля те, ти ми отговори,
защо посивя така тревата?


Защо всеки плод загина
и света обърна своя ход,
всяка радост ни подмина
и потегли из този брод.


Очите сини посивяха,
прах заля ни изведнъж
и ръцете бързащи се спряха,
гонещи тичащият мъж.


Който от любовта избяга,
нали, огледалце, кажи!
Затова всичко живо страда
и болезнен стон в небето лети.

© Няма значение Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ех, много ми харесва как пишеш...
    Продължавай все така!
Предложения
: ??:??