18 мар. 2020 г., 15:59

Огърлицата 

  Поэзия » Философская
840 0 0

Огърлицата е много скъпа,

огърлицата е златна, златна,

да внимава всеки и да не я настъпва

чухте ли, повтарят многократно.

 

Огърлицата е за стената,

чувам че става и за салони,

тя показва що за душа ти е душата,

тя светва, показва стремежа гонен.

 

Огърлицата е тъй безценна,

огърлицата е много важна,

огърлицата на бездушие, надменност

мирише, мирише на гнило даже.

 

Всичко, всичко толкова е гнило,

бърсаха я с мокра кърпа и я криха,

някаква мечта се бе разбила

щом за огърлицата момичета се сбиха.

 

13.03.20  

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??