30 окт. 2004 г., 00:56

Омраза? 

  Поэзия
1005 0 0
Омраза вечно във живота ни ще има,
но замисля ли се някой на света,
че ако у човека се е появила
е била предшествана от любовта?

Да обичаш значи после да намразиш,
защото истинска била е любовта,
когато някой ден внезапно осъзнаеш,
че силна болка ти е причинила тя.

Да мразиш значи някога да си обичал
и да си разбрал какво е да си наранен,
да си бил предаден, да си се заричал
да отмъстиш за болката си някой ден.

Вечната любов по приказките съществува,
но в живота има истина една,
че щастието винаги робува
на малко по-различни правила:

любовта е истинска, когато пари,
изпепелява всичко във ума
и накрая във сърцето ти оставя
единствено искрата на ненавистта.

От както Ева ябълката взела
тя злото подарила на света,
но със него също тя довела
и появата на любовта.

© Диана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??