13 июл. 2010 г., 20:49

Онче-бонче... 

  Поэзия
1395 0 5

Поглеждам морето.

То дали вижда в мен?

Нямам слънце в косите,

нито изгрев седефен,

сочни перли, корали,

нито вестник –

да хвърля

в нечий огън на плажа...

То дали вижда в мен...

Вижда - друг път!

Ще отхапя

съвсем малък къс

от луната,

ще съм бърза

и ловка –

никой няма да чуе,

после с малка луна

и черупка от охлюв,

ще забъркам гигантска

кобалтова буря.

То мен ли ще види?

Мен или бурята?

Все едно,

само бърза да бъда,

че по петите ми –

то е ясно –

морето ще пусне медузите...



© Ася Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??