Лукаво трепкащи звездите бавно се представят
заучили съзвездията - мажоретки във нощта
луната тръгнала като среднощен фенерджия
им слага шапчица от сивосиня светлина
Изящна сложна безсюжетна пластика във бяло
отгоре вътре се разхожда господинът Млечен път
А облаците нищо никакви понякога успяват
да свият своето гнездо от тъмнина
В такава романтична вечер!
© Дух на лютеницата Все права защищены