23 июн. 2024 г., 23:21

Опитах се 

  Поэзия » Любовная
148 2 4

Опитах се. Мълчах те до безкрайност,
сто стиха в чаша вино... Полумрак...
а ти ми се усмихваше потайно:
Сърцето те издава, няма как.

Опитах се. Луната е свидетел,
удавените стихове изпи.
За да не пиша върза ми ръцете
и дълго плака в старите липи.

Опитах се. А вятърът обиден
пред прага ми измислици реди.
Просъсква тихо: Няма да си иде!
Любов е и се знаем отпреди...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??