Jun 23, 2024, 11:21 PM

Опитах се 

  Poetry » Love
165 2 4

Опитах се. Мълчах те до безкрайност,
сто стиха в чаша вино... Полумрак...
а ти ми се усмихваше потайно:
Сърцето те издава, няма как.

Опитах се. Луната е свидетел,
удавените стихове изпи.
За да не пиша върза ми ръцете
и дълго плака в старите липи.

Опитах се. А вятърът обиден
пред прага ми измислици реди.
Просъсква тихо: Няма да си иде!
Любов е и се знаем отпреди...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??