6 мая 2011 г., 22:52

Орел 

  Поэзия » Философская
515 0 0

Орел

 

- Кой ще те обича,

сине мой, орел,

царствена си птица -

горд и силен, смел,

 

ала има, знаеш,

враг - такъв подлец! -

чудиш се и маеш,

сякаш е агнец!

 

Пък лети от тебе

по-високо той,

може да утрепе,

без да влиза в бой!

 

И тогава, сине,

нямаш ли любов,

тъй ще си загинеш -

ни умрял, ни жив...

 

- Майчице, орлице,

от баща орел

пиленце не искай,

нито пък петел!

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??