Черен орел над Дунава кръжи.
С криле руши тишината.
Странни знаци прави и лети.
Носи вестта на войската.
Нека само се смрачи
и мигом ще узнаете новината.
Слънцето дано ме съжали
и се скрие по-бързо зад планината.
Войните вдигат под него глави.
Разбират какво ги чака.
Орел над Дунава кръжи
Започва се войната!
© Светлана Тодорова Все права защищены