8 июн. 2008 г., 16:54

Орис 

  Поэзия » Философская
583 0 2

В деня, във който съм родена,

орисница е мен орисала една...

Да падам и да ставам пак непобедена...

Да побеждавам в битките със болестта...

Да срещам мъката и радостта,

и океан - съдби човешки -

вълни, разбунени в слова

и сякаш шепнещи ми нещо...

Да тръгвам срещу вихъра на път -

през бури, пътища трънливи...

И бурите не ще ме повалят -

от битките със тях ще черпя сили...

Да падам и да ставам пак непобедена,

да побеждава в мен животът над смъртта...

В деня, когато съм била родена,

орисница предрекла моята съдба... 

 

© Райна Недялкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "И бурите не ще ме повалят -

    от битките със тях ще черпя сили..."
    Оптимистично и зареждащо...Поздравления!!!
  • Да сложна орисия е да се живее, но нали не се предаваме!!!
    Харесваш ми и те поздравявам миличка!!!
Предложения
: ??:??