5 нояб. 2011 г., 11:01

Още помня 

  Поэзия » Другая
458 0 1
Още помня къща с двор широк,
до нея се изправяха два бора,
градинка цветна, кладенец дълбок,
до който често сядах за отмора.

Още помня мириса на люляк, пролетта
и жужене на работните пчелици,
уханието на дюли, есента
и мириса на пържени мекици.

Още помня шарената дървена кола
с магаре старо, впрегнато в нея.
И помня как изскърцва пътната врата
и весело как агънцата блеят.

Още помня онзи къшей хляб,
намазан с мас и с пипер червен,
приканващия глас на баба за обяд,
заръките на дядо всеки ден.

28-10-2011             L

© Божидар Божинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красиво и тъжно,навява носталгия.Хубаво е,че го помниш,малко хора си спомнят онова отминало време...Как не може да се върне!

    Поздрав!
Предложения
: ??:??