8 мар. 2019 г., 07:51

Осмомартенско 

  Поэзия
329 0 0

                                            Три червени карамфила,

                                            три в букет кордела ги е свила,

                                            подарък в осмомартенския ден

                                            на жената любима до мен.

                   

                                            С целувка нежна ще й го дам

                                            и ще прошепна признание, без свян,

                                            че макар понякога да се мръщи,

                                            жената е слънце в къщи.

                 

                                            Дом без грижата на жената

                                            е тъмен, обитава го самотата.

                                            Жената е опората здрава

                                            в радост, кога мъка се задава.

                     

                                            На живота семеен дните-

                                            лодка подскачаща по вълните,

                                            в мъжките ръце веслата

                                            е голямата любов на жената! 

                           

                    Честит осми март на всички  момичета на 20-сет и на 30-сет по две!!!

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??