Остани с мен тази нощ
Остани с мен тази нощ... Моля те!
Не искам да бъда сама.
Виж... запалих камината.
Топло е... огън гори.
Съблечи дрехите стари -
пропити от гняв и тъга.
Забрави вън обувките кални,
затъвали в думи - блата.
Остани с мен тази нощ... Моля те!
Виж огъня - лумнал е както преди.
Усещам в твоите пръсти - въглени,
в очите - блестящи искри.
Изгори с тях моите устни - те нараниха те, знам.
И разпали любовта ми,
аз чаках... на теб да я дам.
Ти не тръгвай... Моля те!
Остани с мен до зори.
Утре ще бъдем пак истински,
без дрехи... без грим.
Окъпани в нощни целувки.
Пречистени с обич... - като свежа гора,
ще облечем ризи на прошка,
за да тръгнем двамата по пътя на Любовта.
© Златка Петкова Все права защищены