6 мар. 2016 г., 20:53

Оставам тук 

  Поэзия » Другая
253 1 3

С машата аз огнището разривам...

На вас аз първо се похвалвам:

една искрица в пепелта откривам

и с топъл дъх си я разпалвам.

 

И от искрата огън се заражда-

огнището ми оживява.

Душа във пепелището се ражда

и огънят ми оцелява.

 

И дим се вдига горе над комина-

живота вкъщи продължава.

Не чакайте от мене да замина

далече в чуждата държава.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??