Осъден
Осъден, даже осквернен,
затварям се в делата си,
посърнал, мрачен, опетнен,
отричам аз съдбата си.
Мечтаех си за нежна любов,
търсих я при нея,
ала животът ми така суров,
превърна се в епопея.
Тя отхвърли ме грижливо,
даже шанс някакъв ми даде,
но всичко бе така лъжливо,
и накрая бързо ме предаде.
Приятели в купом,
погледнаха ме омерзително,
и някак паднал духом,
почувствах се унизително.
Изритан, поруган,
без право на честна защита,
отлъчен, даже и осмян,
омразата сърцето ми помита.
Напук на "моралните" всички,
честен бях до края,
не следвах техните игрички,
не спрях да мечтая.
Избраният от мене път,
греховен е за тях самите,
пронизвайки ме с остър прът,
проклинат ми с болка дните.
Но грешен пред себе си не бях,
човекът в мене е достоен,
тесногръдието им аз преодолях,
духът ми вече е спокоен.
07.04.2015, На Тях
© Зеленко Зеленков Все права защищены