Колко ли му трябва на човека,
къшей хляб или пък шепа пръст.
Свиреп живот на всеки е нелеко,
в душите ни напира много мъст.
Времена дойдоха много страшни,
ден и нощ да не изправяш кръст.
С глава оклюмала, със дрехи прашни,
не те докосва никой даже с пръст.
Магазини, ресторанти, всички
препълнени със хубави неща.
Всичко се купува със парички.
Никой не ти иска хубостта.
Колко ли му трябва на човека,
дори да е без пукната пара.
Дали клошар ще е или пък лекар,
всичките отиват във пръстта.
05.03.2009г.
© Дончо Минчев Все права защищены
Харесах много и не знам защо ето това изплува в мен като асоциация на написаното от вас, това е на prima vista, и ако не ви хареса не ми се сърдете
http://www.youtube.com/watch?v=iZYUEH3GJtY
Поздравления!!!