От другата страна
Правилата са едни, реалностите - други.
И Луната свети като лампа;
нощта е светла, тъмен е денят,
пустинята морета крие.
В слепота се вижда по-добре.
Мислим си едно, а друго е.
Давим се, а жадни ходим.
Ангелско лице. А грубо е
зад очите му сърцето.
Доброто май не е съвсем добро.
Злото случва се да ни научи....
Знае ли човек какво ще му се случи?
Не вярваш в Рая, а отиваш в него.
Не вярваш в злото, ала страдаш.
Смъртта в земята ни прибира.
А на Небето
душата пак се ражда.
Застанеш ли от другата страна,
веднага се променят правилата.
Не изглежда нищо, както мислим,
толкоз се променят сетивата.
© Албена Стефанова Все права защищены