От години с приятели пия - страхотна тайфа
От години живея и скитам с мисъл една:
Накъде ли вятъра гоня
и развалям сладкия сън
на спящите хора среднощ с китарния звън?
От години тъгата събирам в куфар един
И с крясък по прашния път през огън и дим
Търся малка искрица за вас
сред пустиня от похот и власт,
но самотна остава в нощта без звук песента
Припев:
Всяка сутрин щом отворя очи
И глътката кафе загорчи
знам, че имам още смели мечти
макар и вече с побелели коси
Зная точно колко струвам
Роб не съм и не робувам
Яко бачкам без умора
стискам здраво зъби, още мога
Но дълго няма да живея
ще посвиря, ще попея
И ще тръгна по вечния път в куфар един.
© Иван Неделчев Все права защищены