27 февр. 2010 г., 22:13

От грешките се учим 

  Поэзия » Другая
690 0 4

От грешките се учим

 

Аз ангел никога не съм била,

ангелите не живеят на Земята.

Човек съм и затуй греша,

ала така усещам свободата.

 

Грешила съм аз не веднъж и два

стотици грешки може би допуснах,

ала след всяка като феникс в пепелта

събуждах се, за нов живот възкръсвах.

 

И всяка грешка бе за мен урок

от трудния учебник на живота,

без изпити, контролни или срок

борех се със своята голгота.

 

Човешко е да се греши и знам -

по-трудното е да си го признаеш,

да чувстваш гняв, обида, срам,

да наведеш глава, да се разкаеш.

 

Но сториш ли го - изпита си взел!

От своите грешки много си научил.

Станал си човек по-мъдър, смел

и с миналото вече си приключил.

 

Животът те очаква някак нов...

Какво ще ти предложи ти не знаеш,

ала за всичко чувстваш се готов

и в бъдещето можеш да дерзаеш!

© АнеблА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??