От кал гнездо да си направиш
Тревичка суха кал и ще се справиш
Лястовичката напролет погледни
Гнездо от кал строи
Крепост цяла...
Капчица в човчица събрала
От кал не се плаши
Събирай и гради
От кал се прави цял квартал
На слънчеви лъчи
Калта ти опечи...
Пък после да вали
Тъкмо ако се напука
С вода я замажи
Калта в твърдост превърни
Замазвай и Гради
Мечти... Лъчи... и Кал...
И ставаме калени...
© Любомир Деничин Все права защищены