Не се погубвай неумело,
ако решил си го веднъж.
Ако искаш да си мъж,
не стреляй в свойто чело.
Туй за храброст се не смята
днес и даже няма смисъл,
без да мигнеш и без писък
да си идеш от земята.
С най-страшното безумство,
на което си способен,
посегнеш ли си, робе,
не ще е празнодумство.
Затуй скрий куршума
и изстрелно обичай.
Изстрелно обичай
във всяка своя дума.
От любов не се умира
и туй е по-свирепо.
Но пък никога нелепо
не ще ù виснеш от синджира.
© Мариян Все права защищены