5 июн. 2009 г., 21:17

От обич 

  Поэзия
1130 0 20

 

 

на дъщеря ми и на нейното бебе, което днес поднови името ми

 

От болката на многото любов,

която идва без да се обръща

и без да пита никого защо

един си тръгва - друг пък се завръща;

от болката на щедрата любов,

която се усмихва доверчиво

и бърза да превърне своя зов

в най-светлото, най-чисто и красиво -

в самата теб - букет от бъдни дни! -

дойде при нас и щедро ни прегърна

с безпомощния следродилен вик

и този вик във песен се превърна.

Ти звънна като пролетна пчела,

засмукала меда на цветовете

и нашата омраза замълча,

и бликна щедростта на боговете.

Дойде напук на нервния ни свят

и го превърна в слънчева вселена -

поискай си в замяна благодат

и дай взаимност с името Галена!

 

© Галена Воротинцева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??