на дъщеря ми и на нейното бебе, което днес поднови името ми
От болката на многото любов,
която идва без да се обръща
и без да пита никого защо
един си тръгва - друг пък се завръща;
от болката на щедрата любов,
която се усмихва доверчиво
и бърза да превърне своя зов
в най-светлото, най-чисто и красиво -
в самата теб - букет от бъдни дни! -
дойде при нас и щедро ни прегърна
с безпомощния следродилен вик
и този вик във песен се превърна.
Ти звънна като пролетна пчела,
засмукала меда на цветовете
и нашата омраза замълча,
и бликна щедростта на боговете.
Дойде напук на нервния ни свят
и го превърна в слънчева вселена -
поискай си в замяна благодат
и дай взаимност с името Галена!
© Галена Воротинцева Todos los derechos reservados