15 мая 2010 г., 15:46

От обич помъдрял 

  Поэзия » Любовная
712 0 7

Събудих се - от обич помъдрял!

Как светеше иконата над мене!

Нов ден да срещна, силно закопнял -

след кръстен знак - към слънцето поглеждам!

 

Съдбата си не мога да предричам,

но чувствам сам - летя към висина!

И зная, че безумно те обичам -

греховно и съдбовно при това!

 

Лети към теб душата ми - теб иска!

Бял гълъб е - с любов го окрилих!

Наяве и насън в небето чисто

превърнал се във лъч, във светъл стих!

 

И в слънце обичта ми се преражда,

потича като песенна река!

Да срещна теб, ориса ме Игнажден -

ти първа влезе, с теб - и любовта!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??