От пламъка във моите очи
запалвам този малък лист хартия
и моливът започва да искри,
защото пише с някаква магия.
Реди до тебе думи, ред след ред
и всяка дума сякаш озарява
едно покрито с облаци небе
и всичко вече някак заблестява.
От огъня във моето сърце
предава се на листа пламък ярък,
запалва се и двете ми ръце
излъчват сякаш слънце полудяло.
И всяка думичка превръща се в пожар,
готов отново всичко да погълне,
а аз съм вече цяла светлина,
не пиша, а любов излъчвам.
© Генка Все права защищены