5 июл. 2020 г., 16:25  

От Рая, вляво 

  Поэзия » Другая
624 5 6

Сред нищото е твоят малък остров.
Там Рай е - мое ляво - твое дясно.
Луна и Слънце - чисто е и просто.
Дори за самотата там е тясно.

 

И спомени се гушат - в раковини,
и в палмите  безвремие повява,
когато нощем пясъкът изстине,
се къпе  тя, каквато е - такава.

 

Без дрехи, без дрънкулки и гиздила -
онази, дето някога презряхме -
тя бисер - в мида се е скрила-
В казиното живот я проиграхме.

 

Ако опита изгрев да те съди
и залез в океана болка пръсне,
повикай ме - присъда ще ти бъда...
От Рая, вляво...Още не е късно.

 


 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??