30 мар. 2012 г., 10:17

Отдадох се... 

  Поэзия » Другая
1112 0 4

Отдадох се на вятъра

и кадифена нежност моята плът покри.

Развя косата ми

и вплете нишки страст и палави искри.

 

Полегнах на земята

и сили тя дари ми от своите недра,

покълна семенцето на надеждата

в моята замръзнала душа.

 

Докоснах и водата

и всяка горест тя изми от моето лице,

с търпение почисти тинята,

която насъбрало беше моето сърце.

 

Отдадох се на слънцето,

порой от жива топлина обгърна ме със слънчева нега,

стопи леда в погледа

и хиляди усмивки грейнаха в моята душа.

 

Погледнах птиците

и дадоха ми своя волен полет те,

зареях поглед в небесата

и свобода изпълни моето сърце.

 

Поклон аз сторих пред Природата,

поклон пред тази вечна красота,

изпълнена с благодарност се усмихнах,

че винаги ми дава своите сили тя.

 

Събрах аз нежността,

страстта и любовта, събрах и силата,

обърнах гръб на всяка грозота,

усмихнах се и слънчев поздрав пратих на света…

© Росица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??