13 апр. 2022 г., 10:14

Отговорност 

  Поэзия » Философская, Гражданская
169 0 0

 

Отговорност е, когато ти се грижиш за земята.

За родителите, за децата, даже за цветята.

Отговороността не пита, идва от сърце.

Ти си знаеш, нещо отвътре те влече.

 

Отговорност е, когато работата ти върви,

не по самотек а само, защото си я вършиш ти.

Когато чувстваш се спокоен и някак вътрешно щастлив,

защото знаеш, че полезен на хората си ти.

 

Отговорност е, когато ти знаеш нещо не върви,

но искаш да помогнеш и работиш,

със труд и смелост да се подреди,

та вечер с чиста съвест да заспиш.

 

Отговорност е, когато не просто си работиш ти,

а гледаш на нещата като свои сбъднати мечти.

И даже някой да ти мрънка и на главата да бръмчи,

Усмивката ти на лицето все тъй сияйно да блести.

 

И не защото някой казва, че трябва да е ,,ей така,,.

А тъй, сърцето ти подсказва и знаеш, че това си ТИ!

 

 

Автор: Нели Гошева

© Neli Gosheva Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??