18 сент. 2021 г., 22:37

Откривател 

  Поэзия
207 0 2

Колко думи всъщност има?
Трийсет букви само знам.
Азбуката е броима.
Колко думички са там?

Как да изброя, кажете,
думичките до една?
Моля ви, не ми пречете
почвам вече да броя.

Трийсет букви не са много.
Ще кръстосвам, ще редя...
Страх ме е, дали ще мога,
всички сам да преброя!...

Ако нещо се зачудя,
ще ви питам за съвет.
В лабиринта от заблуди
търся логика и ред.

Не! Отказвам се! Не мога!
Бройката им изтървах.
С трийсет букви, страшно много
думи има - сам разбрах!

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??