25 янв. 2015 г., 13:32

Отлитат си сезоните 

  Поэзия » Другая
330 0 1

Отлитна пролетта ми цветна,

като пухче на глухарче.

И само спомен тя ми спретна

по забравено другарче.

 

И лятото горещо мина -

скри се в дюните златисти.

Брегът със мене се размина

с пясъчните стъпки чисти.

 

Настъпи жълтата ми есен

с купища от зряла шума.

Над мене хоризонта тесен

посребрява всяка дума.

 

Усещам вече как настъпва

зимата след късна есен.

И как живота ми поскъпва...

Очаквам краят да е лесен.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??