Светлината в мрака ме облива
и започвам пак да те сънувам.
Отново чувствам се така щастлива,
безмълвно спирам да тъгувам.
Но вярата нахлува в мене като призрак
и безмилостно обсебва ми душата,
а това със сигурност е точен признак,
че грехът простен приспива сетивата.
За да не запомним казаните думи,
извиращи безшумно от сърцевината,
ще се сливаме с просторите небесно-сини,
без да търсим за сълзите си отплата.
Така, докато бдим над цялата вселена,
ще се докосваме чрез сънищата си безмерно,
а една любов, тъй огнено-червена,
ще ни отразява пътя от далеко.
По който ще преминем, за да си припомним
чувствата, които вечно оживяват.
Те единствено във себе си съдържат всичко ценно,
затова и дълговете опрощават.
© Росица Димова Все права защищены