22 нояб. 2019 г., 21:42

Отново е Неделя 

  Поэзия
440 1 0

Реката днес тече, но наобратно

и птиците летят безкористно на север. 

Листата полетели са нагоре

и шумна е прекрасницата Есен. 

 

Дъждът не капе тихо по прозорците, 

а удря като камък бесен

и илюзорни са тъй песните на Славея, 

във кръг от мисли тесен. 

 

Прекрачвам прага на душата си, прехласнат по очите на орела

и днес отново е неделя. 

 

Дърветата лежат захласнати на златната постеля, 

камбаните се вплитат яростно и бият за победа. 

 

Магията се случва днес, защото е Неделя 

© Си Ляна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??