15 мая 2011 г., 22:12

Отровен 

  Поэзия » Другая
471 0 2

Отровен от ежедневната помия,

лицемерите да срещам аз очи в очи.

Лицето и душата трудно ще измия,

"прости им" дълго в ушите ще звучи.

 

Нима доброто в нас не иска да живее,

радостта в сърцата кой ли ни я скри.

За спомените, миналото всеки днес милее,

с болка ли сърцето някой ни покри.

 

С какво човека днес да се гордее,

забравил радостта от детските игри.

Сърцето и душата за усмивка ще милее,

защо ли злобата в нас не изгори.

 

В.Й.  2011г.

© Васил Йотов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всеки по своему - без злоба се живее прекрасно...!!!
    "Нима доброто в нас не иска да живее,
    радостта в сърцата - кой ли ни я скри."
  • И аз си задавам същите въпроси. Поздрав за стиха.
Предложения
: ??:??