Отровните хора
На слънцето отровните хора поглъщат лъчите
и ги превръщат от светлина в отровни лиани.
А лошотията изяжда ги отвътре тях самите,
намръщени лица под маските им засмени.
Те вървят с нас и ни изпреварват дори,
готови са на всичко за да бъдат на власт.
Приятелите си те губят и остават сами,
не признават свойте грешки като нас.
И те имат и отглеждат своите деца,
а те растат и примера им дават.
Чисти и малки като снежинки през зимата,
а тези хора ги омърсяват и заразяват.
© Валентин Миленов Все права защищены