1 окт. 2017 г., 00:40

Отвори ја книгата 

  Поэзия » Философская
305 1 2

Отвори ја книгата

внатре сум

го враќам назад времето

овде денот нема сестри близначки

и летам без страв за среќно живеење

ставам суво цвеќе и златна прашина

меѓу стиховите што ги сакаш

затвори ја книгата

меѓу корици излегувам надвор

со душа облечена во боите на пролетта.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??