Oct 1, 2017, 12:40 AM

Отвори ја книгата 

  Poetry » Phylosophy
274 1 2

Отвори ја книгата

внатре сум

го враќам назад времето

овде денот нема сестри близначки

и летам без страв за среќно живеење

ставам суво цвеќе и златна прашина

меѓу стиховите што ги сакаш

затвори ја книгата

меѓу корици излегувам надвор

со душа облечена во боите на пролетта.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??