18 июн. 2016 г., 18:21

Отвори си очите! 

  Поэзия » Гражданская
402 1 3

 

Отвори си очите!
На Цвети
По бялата лунна пътека,
на пръсти танцуваш полека,
ефирно си, златно момиче,
в гърдите със пърхащо птиче!

На устните грее усмивка,
танцуваш под звездна покривка,
докосваш с ръце висините,
и радост раздаваш на всички.

Но кой ти пречупи крилете,
от тях кой си кошница сплете,
а тебе безкрила остави, 
та черен те облак удави?

В дълбоката бездна потъна,
мъглата света ти обгърна
и няма цветя, пеперуди,
видения смеят се луди.

Но ангел в съня ти поглежда,
и гали те с много надежда,
че Господ над теб тихо бди,
ти само очи отвори!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • С Руми!
  • Жени,стихът ти е една клетва за добро.Дано си добра пророчица.Напълно съм съпричастен с теб.
    Поздрав1
  • Прекрасно е, Жени! Тъга и оптимизъм, вплетени в едно! Поздрав от мен!
Предложения
: ??:??