31 окт. 2011 г., 10:59

...пак сънували сме бившите 

  Поэзия
1547 0 37

Заспа щурецът в мъртвата ни стая,
заспа и недосвири свойта песен,
а все дочувахме, че идва края
и носи на гърба си мокра есен.

Изгасна светлината на покоя
и в мрака се препъвахме самотни.
Където някога била съм твоя -
сега съм в себе си сиротна.

Така и ти в мълчание погубен
прокле щурецът да не свири вече.
И само споменът, че бил си влюбен
с дъха ти се прокрадва отдалече.

А моят дъх се спира, като в рамка
и там витае някъде в предишното,
а над главите ни наднича сянката,
защото пак сънували сме бившите.

© Николина Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??