30 янв. 2024 г., 10:14

Палави очи 

  Поэзия » Любовная
202 3 8

Видиш ли ме, слагаш маска,

но за радост ти личи!

Щом сърцето мое драскат

палавите ти очи!

 

Не ме гледай, подмини ме!

Изтъкан съм от пороци.

Пролет, лете, есен, зиме

ще ми даваш, май, уроци.

 

Аз съм никой, ти си име.

Дялкай в мене и поправяй!

Ако можеш, научи ме

на обноски и на нрави!

 

Аз на обич ще те уча.

Животът щом ме поруга,

или с него ще приключа,

или ще съм твой слуга!

 

Не, не слагай вече маска,

погледът ти не мълчи,

щом сърцето мое драскат

палавите ти очи!

© Исмаил Али Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Какво се крие зад маската, която хората слагат »

10 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??