Папур
Блато. Кал. Вода. Папур.
Жаби крякащи. Любовни звуци.
Таранки, каракуди и костур.
И хвърлени от хората боклуци.
В сезона обявен за гроздобер,
изсушен папур е нужен.
Може и да нямате хабер,
но бурето без него, съд е изтърбушен.
Знайте! Свирка не се прави от папур.
Не е музикално туй растение.
За свирка нужна е върба или пък...
Или любовно вдъхновение.
© Ник Желев Все права защищены