В плячкосаната тишина
не никнат зъбери,
а кариерни рифове.
Коралът е на изчезване.
Безплътни
безпътни
кораби
с алени
ангели
отлетели
не чуват
атолни апели.
Мишката Маша
си къта миш-маша
и гледа в паничката
с киша от каша.
Чия ли е мечката
на верига,
танцуваща в ъгъла
с гъдела
на цигуларя?
Пáри в очите ми суха парá
от зорá –
зóрът на много
изгубени хóра.
Пáра е
времето,
не е парú
на пазара
на голи вендети
и буйни хорá.
И все тъй горú
и дори...
свéти.
12.06.2019
© Мария Димитрова Все права защищены