ПАРИ ОТ ДУНАВ
Реката прибра свойте води.
Прибра се навътре със метри.
Вече месец дъжд не вали...
Всичко наоколо вехне.
От отчаяние или от що,
все мъдрости мъдри народа.
Казал е: "Всяко зло за добро".
И търсил от злото изгода.
Така и аз от голямата суша
извлякох полза голяма.
В Дунава скелет открих на галера,
още от времето на Веспасиана.
В музея разбрах за това,
когато малката снимка им дадох.
Водата вече бе придошла...
Късно бе. Аз я продадох.
© Ник Желев Все права защищены