26 апр. 2011 г., 22:53

Партия шах 

  Поэзия
467 0 0

 

     ПАРТИЯ  ШАХ

Партия шах е моят живот

и до победа все го играя.
С Царицата бяла на ход,
като в картина от рая.

Цял човешки живот
в партия шах се мотая,
под северен син небосвод
мястото спазвам и зная
кога съм на ход. . .

Когато не съм - тихо  си трая
и чакам пореден развод.
С черни пешки хич се не мая,
не обичам суетня и  хомот.

Партия шах е моят живот,
никога в мат, всякога в шах
рискувах много, не  бях  скот,
както мечтах, така и живях.

25.04.2011г.

© Лидия Сиркавара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??