Едно момче, развяло риза,
търкаля слънцето в тревата.
Зората, сънена, капризно
отпива глътка от росата.
Едно момиче с дълга плитка
нагазва плахо във водата -
пристъпва, вдигнало полите
и къпе утрото в реката.
По хълма облаците слизат
след две пастирчета засмени –
едно момче със бяла риза,
момиче със очи зелени.
© Вакрилов Все права защищены